HILVERSUM - Vervoersbedrijf Connexxion is naar donderdag bleek op 19 september uit Trans Link Systems (TLS) gestapt. Dat is de producent van de ov-chipkaart. Een woordvoerster van Connexxion heeft dat bevestigd naar aanleiding van een bericht hierover in OV-Magazine.

Zij stelt dat dit "geen negatief verhaal" is. De vervoerder kwam tot het besluit nadat door TLS een nieuwe investering was gevraagd. "Toen hebben we onze deelname opnieuw tegen het licht gehouden en besloten eruit te stappen." Bovendien wil Connexxion niet zowel deelnemer als afnemer zijn.

Connexxion was goed voor 20 procent van de aandelen in TLS, de NS had 55 procent, de regionale vervoerders GVB, HTM en RET samen 25 procent. De overgebleven aandeelhouders hebben volgens Connexxion de 20 procent overgenomen.

Tevreden
Het vervoersbedrijf zegt in TLS te zijn gestapt om het bedrijf op de rails te zetten. "Het staat nu, wij zijn er tevreden over en trekken ons nu terug."

Volgens TLS heeft het afhaken van Connexxion als deelnemend partner geen gevolgen voor de toekomst van de ov-chipkaart. "De aandelen die zij hadden zijn overgenomen." Over het bedrag dat daarvoor neergelegd is, wil de woordvoerder geen mededelingen doen.

Dat Connexxion zijn deelname opnieuw heeft beoordeeld naar aanleiding van een investeringsverzoek "is nieuw voor ons". De woordvoerder benadrukt dat Connexxion wel klant blijft van TLS en verdergaat met de invoering van de ov-chipkaart.