AMSTERDAM - ABN Amro Nederland, dat het afgelopen weekeinde in de etalage is gezet door het geplaagde Fortis, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 437 miljoen euro winst geboekt. Dat is 1 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van ABN Amro die zijn gedeponeerd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De totale winst van heel ABN Amro, dat vorig jaar is verkocht aan een consortium van Fortis, het Spaanse Santander en Royal Bank of Scotland, kwam over het afgelopen halfjaar uit op 2,87 miljard euro. Deze winst is inclusief bijzondere baten. Zonder deze bijzondere baten boekte ABN Amro een verlies van 2,89 miljard euro. In de eerste zes maanden van 2007 boekte het concern nog een winst van 1,05 miljard euro.

Het bankconcern ABN Amro, dat momenteel onder leiding staat van de Schot Mark Fischer, is niet meer beursgenoteerd. De winsten en verliezen worden toebedeeld aan de drie banken die ABN Amro vorig jaar overnamen.

Het ABN Amro-onderdeel 'Private Clients' dat ook in het bezit is van Fortis, zag zijn winst het afgelopen halfjaar met 45 procent dalen tot 124 miljoen euro.