AMSTERDAM - Terwijl de kredietcrisis in volle gang is, zoekt mannenmagazine Playboy vrouwelijke Wall Street-medewerkers die uit de kleren willen gaan voor de februari-editie van het blad, getiteld 'Women of Wall Street'.

Playboy werd op het idee gebracht door de crisis in de financiële sector, die naar schatting 40.000 mensen op Wall Street hun baan kan kosten. "Wanneer het nieuws steeds slechter wordt, is dit misschien de kans om mensen op te vrolijken", zegt Playboy-medewerker Gary Cole tegenover Reuters.

Het blad zoekt 'huidige en voormalige' bankmedewerksters en is met name geïnteresseerd in vrouwen met een hogere functie. Vooral een financieel analist vindt Cole een aantrekkelijke optie.

Genoeg vrouwen
Er zijn volgens hem genoeg vrouwen te vinden op Wall Street. De financiële sector in New York is in totaal goed voor ruim 200.000 banen.

Playboy verwacht niet dat de vrouwen het vooral voor het geld doen. "De reden dat ze dit doen is de aandacht en de ervaring," zegt Cole.

Het blad greep al eerder financiële malaise aan voor naaktsessies. Zo besteedde het blad met 'Vrouwen van Enron' en 'Vrouwen van Worldcom' al aandacht aan twee spectaculaire Amerikaanse faillisementen.