ZURICH - De Zwitserse bank UBS, het grootste Europese slachtoffer van de hypotheek- en kredietcrisis, schrapt mogelijk 1900 banen bij zijn zakenbankdivisie.

De grootste bank van Zwitserland zou de plannen donderdag willen bekendmaken op de algemene aandeelhoudersvergadering. Dat hebben bronnen bij het bedrijf woensdag gezegd tegen het persbureau Bloomberg.

Het voorgenomen ontslag komt neer op ongeveer 10 procent van het personeel van de zakenbankdivisie van UBS, waaronder ook de handel in aandelen en obligaties valt. Eerder schrapte UBS al zevenduizend banen, ook merendeels bij het zakenbankieren. Het concern is hard getroffen door de crisis op de Amerikaanse hypotheekmarkt en de daaruit volgende kredietcrisis met afschrijvingen van meer dan 42 miljard dollar.

Afschrijvingen
UBS zou donderdag nog meer afschrijvingen bekend kunnen maken. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 3 miljard frank (1,9 miljard euro). UBS kondigde in augustus een omvangrijke reorganisatie aan, waarbij het concern in drie autonome onderdelen wordt opgesplitst.