Renault heeft nog een troef achter de hand voor de Autosalon van Parijs. Het is de Kangoo Bebop, die een heuse semi-cabriolet is.

Op de Autoshow in Frankfurt toonde Renault al de Compact Concept Show Car. Daarop is deze Bebop gebaseerd. Hij valt op door zijn grote glazen oppervlakte; in totaal bedraagt die 3,9 vierkante meter. Het achterste deel van het dak kan naar voren schuiven zodat de achterpassagiers kunnen genieten van het cabriogevoel. Door de constructie hebben zij geen last van turbulentie door de wind.
 
Voor een echt openluchtgevoel kan de achterruit in de klep schuiven. Dat ruit kan worden ingetrokken via een knop op het dashboard of op de afstandbediening, zodat er handig bagage kan worden geladen.

Middenstuk
Het glazen middenstuk van het dak is niet beweegbaar, maar de twee voorstukken kunnen worden gekanteld, zodat de voorinzittenden er bij mooi weer niet al te gekaaid vanaf komen.

De Renault Kangoo Bebop is maar 3,87 meter lang. De wielbasis is 38 centimeter korter dan die van een normale Kangoo. De Bebop staat op 16 inch wielen en de bodemvrijheid is twee centimeter meer dan bij een reguliere Kangoo.

Standaard is hij voorzien van een two-tone kleurenschema, zoals dat ook op de concept car zat. Daarbij zijn verschillende kleurcombinaties te kiezen. Ook het blauwe dashboard uit de concept car keert terug in dit productiemodel.

Inrichting
Voorin heeft de Bebop de zelfde inrichting als een normale Kangoo. Achterin zijn twee zetels geplaatst, die wat hoger staan dan gebruikelijk, zodat volgens Renault het idee ontstaat van een vierzits loungeruimte. Ze staan negen centimeter hoger dan de voorstoelen. De achterste stoelen zijn verschuifbaar en omklapbaar. De bagageruimte kan variëren van een inhoud van 174 liter tot 1.462 liter.

De Bebop wordt geleverd met een 85 en 100 pk sterke 1,5-liter dCi diesel en een 1,6-liter benzinemotor met 105 pk. Welke krachtbronnen naar Nederland komen, is nog niet duidelijk. Overigens is de Kangoo Bebop geen nieuwe verschijning in Nederland. Verschillende lezers maakten afgelopen zomer al clandestien kennis met de Bebop en de auto verscheen zelfs onder Frank Jacobs' badkamerraam.