AMSTERDAM - Nederlanders die het heel erg naar hun zin hebben in hun baan, houden liever werk en privé gescheiden.

Bijna tweederde van de werknemers raadt vrienden en kennissen niet aan om te solliciteren bij het bedrijf waar zij zelf werkzaam zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de carrièresite StepStone.

Slechts 37 procent van de Nederlanders raadt mensen uit hun vriendenkring aan om te solliciteren bij het bedrijf waar ze zelf werken.

Scandinavië
In de internationale vergelijking zijn de Scandinavische werknemers het meest begaan met hun bedrijf. In Noorwegen zegt 57 procent en in Zweden 50 procent, dat zij hun bedrijf in elk geval zal aanbevelen in hun vriendenkring.

"Een goed imago begint bij de eigen werknemers. Wanneer de werknemers enthousiast zijn over hun bedrijf, zullen zij graag werven binnen hun vrienden- en kenniskring. De resultaten van het onderzoek geven een ander beeld weer. Bedrijven doen er goed aan om vaker actie te nemen op dit soort zaken. Het is belangrijk om een beleid te ontwikkelen waarbij de organisatie ervoor zorgt dat ze haar medewerkers aanmoedigt om goed personeel aan te brengen", aldus Gijs Bos, Countrymanager StepStone Nederland.