AMSTERDAM - Bij het gratis dagblad DAG heerst grote verslagenheid over het stopzetten van de papieren editie. Dit zegt hoofdredacteur Bob Witman, die sinds het begin de scepter heeft gezwaaid over de redactie.

"Het is een jonge club met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar. Het gaat ons aan het hart dat de papieren krant stopt en mensen zijn vrij teleurgesteld dat hun journalistieke product verdwijnt. Iedereen is erg van slag."

Bij DAG werken ongeveer vijftig mensen, van wie ruim dertig op de redactie. Volgens Witman kan slechts een kleine minderheid blijven, want alleen de website van de krant blijft in de lucht.

Trots
Zelf is Witman ook trots op de gratis krant, maar hij begrijpt het besluit van de directie van DAG Media om woensdag met de geldverslindende papieren editie te stoppen.

DAG bestaat sinds mei 2007. Het is de vierde gratis krant, na Metro, Sp!ts en De Pers. DAG is de kleinste van de vier, die in een felle concurrentiestrijd zijn verwikkeld en elkaar verdringen op de advertentiemarkt. "De advertentiemarkt voor gratis dagbladen groeit dit jaar voor het eerst niet. Ik ben wel geschrokken van dit slechte perspectief."