De Russische ontwerpstudio Art Lebedev heeft al heel wat interessante ontwerpen gemaakt, maar een gsm hebben we nog niet van ze gezien. Wie weet komt daar binnenkort verandering in, want de Russen hebben inmiddels een conceptmobieltje bedacht voor een Russische telefoonmaatschappij.

De ‘Scartel handset', ontwikkeld in opdracht van het Russische telefoonbedrijf Scartel, is een simpele, maar strakke verschijning. Wat dat betreft heeft het ontwerp wel iets weg van de Optimus-toetsenborden van Art Lebedev Studio, al zitten er ditmaal geen oled-toetsen op het apparaatje. Wel heeft men voor dit mobieltje een touchscreen in gedachten met de flinke resolutie van 850 bij 480 pixels.

Net zo bijzonder zijn de extra bedieningsknop met vijf richtingen, de twee camera's (aan de voor- én achterkant), en de ondersteuning voor WiMAX en wifi. Daarnaast heeft dit concept ook een eigen koptelefoonaansluiting, usb-ondersteuning en een microSD-kaartslot. Of dit product ook echt ooit te koop zal zijn, is nog even afwachten.