AMSTERDAM - Alle invloedrijke personen uit de Nederlandse en Belgische financiële wereld en politiek zijn zondagmiddag in Brussel bijeengekomen voor topberaad over de toekomst van de geplaagde bankverzekeraar Fortis.

Namens Nederland zijn minister Wouter Bos van Financiën en president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) naar de Belgische hoofdstad afgereisd. Premier Jan Peter Balkenende laat zich voortdurend op de hoogte houden.

Ook president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) is in Brussel. Eurocommissaris Neelie Kroes (Mededinging) voert eveneens overleg over de situatie, zo meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Genationaliseerd
Verschillende media melden dat bankverzekeraar ING en de Franse bank BNP Paribas betrokken zijn bij de onderhandelingen. Mogelijk nemen zij delen van Fortis over. Andere media melden op basis van bronnen dat Fortis genationaliseerd zal worden door de Belgische staat.

Het Belgische kabinet is zondag om 18.00 uur bijeengekomen om het lot van de geplaagde bankverzekeraar Fortis te bespreken. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische premier Yves Leterme verklaard.