AMSTERDAM - Het zakelijk gebruik van mobiel internet, wifi en umts, is in de eerste helft van 2008 met 73 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de aanbieder van mobiel internet iPass.

iPass registreerde in Nederland meer dan honderdduizend sessies in de eerste helft van dit jaar. In 2007 waren dat er nog iets meer dan zestigduizend.

In de ranglijst van grootverbruikers staat Nederland op plek zes, de VS voeren de lijst aan. Wereldwijd groeide het aantal sessies in hotels, restaurants en vliegvelden bij iPass met 46 procent. Gemiddeld duurt een sessie van een zakelijke gebruiker 91 minuten.

Schiphol
Van de een miljoen klanten van iPass logden de meeste in in London. In Nederland is Schiphol de meest geliefde plek om draadloos te internetten.

Vliegvelden zijn ook wereldwijd de belangrijkste plekken voor mobiel internet, met 40 procent van het totale aantal sessies. Hotels zijn een goede tweede met 34 procent. In cafés (9 procent) en restaurants (5 procent) loggen beduidend minder zakenreizigers in.