AMSTERDAM - Met een financiële injectie van 28,7 miljoen dollar is de sociale nieuwssite Digg klaar voor een agressieve internationale expansies. Details zijn nog niet bekend.

Jay Adelson, ceo van Digg, kondigt op zijn blog een belangrijke uitbreiding aan: 'de grootste die we ooit hebben gehad.' Met het geld dat investeringsbedrijf Highland Capital Partners in Digg heeft gestoken ziet Adelson de mogelijkheid de plannen te verwezenlijken die hij met Digg voor ogen heeft.

"Met deze nieuwe investeringsronde zetten we een aantal programma's op de rit waar we de afgelopen maanden aan hebben gewerkt, waaronder investeringen in de infrastructuur, de ontwikkelingen van nieuwe functionaliteiten, interne uitbreiding en het aannemen van de personen die daarvoor nodig zijn", aldus Adelson. Het plan is om het aantal werknemers van DIGG tussen nu en december 2009 te verdubbelen tot 150.

Localiseren
Volgens de ceo is het verkeer naar Digg de afgelopen jaren verdubbeld naar 30 miljoen unieke bezoekers per maand en bijna de helft hiervan is afkomstig van buiten de Verenigde Staten. Dit is reden voor Adelson om bij de uitbreiding aandacht te besteden aan het localiseren van DIGG, onder andere door de site in andere talen aan te bieden. Hij zegt er niet bij welke landen het eerst zullen komen.

Het onlangs gelanceerde nieuwsplatform Buzz van Yahoo zal een belangrijke motivatie zijn geweest voor Digg om serieus over hun site en de verbetering ervan na te denken. Digg ondervindt felle concurrentie van het concurrerende Buzz.