NEW YORK - De Amerikaanse bank Washington Mutual zoekt nieuwe financiers in de wereld van investeringsfondsen. De firma is hiertoe genoodzaakt, omdat is gebleken dat gevestigde banken geen trek hebben in een overname. Dat schrijft de krant The Wall Street Journal donderdag.

Durfkapitalisten zouden overwegen Washington Mutual te kopen. Het zou gaan om de Carlyle Group en de Blackstone Group die samen met investeerder Gerald J. Ford de bank zouden willen overnemen. Volgens de krant is het nog lang niet zeker dat het tot een overeenkomst komt en Washington Mutual kijkt nog uit naar andere mogelijkheden voor een financiële injectie.

Eerder hadden volgens The Wall Street Journal onder meer Citigroup, JPMorgan Chase en het Spaanse Banco Santander belangstelling voor Washington Mutual, maar deze partijen trokken zich terug na het bestuderen van de boeken van de bank.

Washington Mutual boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 3,3 miljard dollar. In het eerste kwartaal was er ook sprake van een miljardenverlies.