AMSTERDAM - Overheidsinstelling Govcert.nl waarschuwt Nederlandse internetgebruikers voor het gebruik van Google's nieuwe browser Chrome.

Govcert.nl, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid, laat aan Webwereld weten: "Het betreft een betaversie van Chrome. Als GOVCERT.NL adviseren we betaversies alleen in testomgevingen te installeren. Zolang het nog een beta-produkt is raden wij de computergebruiker thuis aan geen gebruik te maken van Chrome."

De waarschuwing van Govcert is een reactie op een aantal meldingen dat er na de release van Chrome nogal wat kinderziektes bij Google's browser aan het licht zijn gekomen.

Uitzonderlijk
De beveiliging van Chrome zou te wensen overlaten en ook de gebruikersvoorwaarden waren 'uitzonderlijk' te noemen. Deze zijn inmiddels door Google aangepast na verontwaardiging in de blogsfeer.

In Duitsland gaf de overheidsdienst voor beveiliging in de IT sector eveneens een negatief advies over het gebruik van Chrome, een waarschuwing die zaterdag in Duitsland het 8 uur-journaal haalde.

Google Nederland was niet bereikbaar voor commentaar.