AMSTERDAM - Twee directeuren zijn vertrokken bij automatiseerder Ordina. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde maandag een artikel in het Financieele Dagblad hierover.

De twee, Eddy Vermeire (Directeur Commercie) en Philip van Blanken, die leiding gaf aan de drie divisiedirecteuren, zijn niet ontslagen maar "in goed overleg vertrokken", aldus de woordvoerster. Van Blanken is per september vertrokken. Vermeire dient zijn contract dat tot eind 2008 loopt uit.

Het nieuws volgt op de presentatie van de halfjaarcijfers half augustus. Ordina had een moeizame eerste helft van het jaar achter de rug en moest zijn omzet- en winstverwachting over heel 2008 aanpassen. Beleggers straften de resultaten af en het aandeel verloor bijna een vijfde van zijn beurswaarde.

Organisatie
Of de twee posten nog worden ingevuld door anderen, is onderwerp van beraad, aldus de woordvoerster. De halfjaarresultaten zijn aanleiding voor Ordina om de interne organisatie tegen het licht te houden. Er is geen sprake van verandering van koers of strategie.