Goed nieuws voor de liefhebbers van de Seat Leon FR: de importeur heeft de vanafprijs van de benzineversie verlaagd. Door een korting van 1.300 euro doorbreekt de prijs de magische 30.000 euro-grens.

De Leon 2.0 TSI FR kost voortaan namelijk 28.995 euro. De FR heeft de beschikking over 200 pk en een maximumkoppel van 280 Nm. De sprint van 0 tot 100 kilometer per uur kost 7,3 seconden, de topsnelheid bedraagt 230 kilometer per uur.

De FR onderscheidt zich ten opzichte van de overige Leon-uitvoeringen door een verlaagd sportonderstel, 17 inch lichtmetaal, een verchroomde dubbele uitlaatpijp, bumpers in de kleur van de carrosserie, het FR-logo op de achterklep en zilverkleurige spiegels.

Stuurwiel
In het interieur van de FR zorgen het met geperforeerd leder beklede stuurwiel en de sportstoelen met FR-bekleding en -logo's voor het sportieve gevoel. Bovendien zijn er speciale wijzerplaten en een versnellingspook met verchroomde ringen.

Seat heeft de prijsverlaging per direct doorgevoerd. De prijs van de Seat Leon 2.0 TDI FR blijft onveranderd op 32.050 euro.