AMSTERDAM - Tata Group, dat vorig jaar Corus overnam en het van de Amsterdamse beurs haalde, heeft hard geld nodig. Een beursgang van zijn buitenlandse staalbedrijven zou uitkomst kunnen bieden.

Volgens de Financial Times denkt de staalgigant uit India erover een aantal van zijn staalondernemingen, waaronder Corus, in de gedaante van een staalfonds naar de beurs te brengen om zo de nodige miljarden binnen te halen voor uitbreiding van zijn staaldivisie.

Tata Steel maakte vorige maand bekend al zijn buitenlandse staalbedrijven onder te brengen bij Tata Steel Global Holding. Hiermee zou de onderneming makkelijker kapitaal op kunnen halen om te investeren.

IJzererts
Het in Mumbai genoteerde Tata Steel betaalde 11,8 miljard dollar voor de overname van Corus. Sinds de aankoop heeft het bedrijf te kampen met een tekort aan ijzererts, waardoor het zich gedwongen ziet de grondstof voor veel geld op de markt te kopen. Met de aankoop van mijnen in Azië en Afrika zou dit probleem te verhelpen zijn.

Andere buitenlandse bedrijven die Tata bezit, bevinden zich onder meer in Thailand en Singapore. De eventuele beursgang zou waarschijnlijk in Londen of Singapore plaatsvinden.