AMSTERDAM - Na het papieren ticket wil KLM-Air France ook van de boarding pass af. Reizigers ontvangen in plaats daarvan een e-mail, mms of sms op hun mobiel.

De proef met de elektronische instapkaart wordt in eerste instantie uitgerold op de 15 dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Parijs. Passagiers konden al eerder online inchecken, al dan niet per mobiel. Vanaf vandaag kunnen reizigers naar Parijs echter na het inchecken hun boarding pass als 'beveiligde barcode' ontvangen op hun mobiele telefoon, zo meldt de vliegmaatschappij.

Deze barcode kan vervolgens worden gescand bij de security controles, bij de gate en bij de baggage drop off counters. De barcode kan worden ontvangen per e-mail, mms of sms. Bij die laatste optie bestaat het bericht uit een hyperlink die naar een pagina verwijst met de barcode erop. De meest praktische methode is dus per mms, aldus de woordvoerster.

Op 1 juni jongstleden deed KLM het papieren ticket al definitief in de ban. Op jaarbasis scheelt dat 50 duizend bomen, zo becijferde het bedrijf.