AMSTERDAM - Het aantal Britse vrouwen in topbanen en machtsposities is flink gedaald. Volgens het jaarlijkse 'Sex and Power' rapport van de Equality and Human Rights Commission (EHRC) vordert het proces van gelijkwaardigheid slechts met een slakkengang.

Uit het rapport blijkt dat het aantal vrouwen op invloedrijke posities binnen 12 van de 25 onderzochte categorieën, waaronder in de politiek en media, is afgenomen, terwijl de situatie in vijf categorieën onveranderd is. De commissie zoekt de oorzaken in de 'lange-urencultuur' die in Groot-Brittannië heerst, gecombineerd met een geringe mate aan flexibiliteit op de werkvloer.

Er is nog wel een lichtpuntje te bespeuren. Het aantal vrouwelijke directeuren binnen de Engelse hoofdindex, de FTSE 100, is gestegen, net als de hoeveelheid topmanagers binnen de dienstensector.

Nederland
In juni bleek uit een ander onderzoek, van het European PWN, dat in Nederland juist een behoorlijke stijging te zien is van het aantal vrouwen dat een toppositie in het bedrijfsleven bekleedt. Nederland liet zelfs de snelste stijging binnen Europa zien en heeft de afgelopen jaren de leiderschapspositie overgenomen van Groot-Brittannië.