AMSTERDAM - Automobilisten die rijden in een Saab of Volvo hebben in 2007 het beste rendement behaald op hun beleggingen. Dat blijkt donderdag uit een gepubliceerd onderzoek van SNS Fundcoach onder ruim zevenduizend beleggers.

Bezitters van een Saab of Volvo behaalden een rendement van 6,8 procent. Automobilisten met een Citroën en een Seat staan onderaan de lijst met respectievelijk 4,6 en 4,5 procent.

Toch deden beleggers die geen auto bezitten het nog slechter. Ze hebben een rendement van 3,8 procent behaald.

Saab
Bestuurders van dure auto''s blijken vaker een lediinggevende functie te hebben of ondernemer te zijn. "Deze beleggers zijn gewend om risico's af te wegen en beslissingen te nemen die meer rendement opleveren", aldus Jeroen Vetter, directeur van SNS Fundcoach.

Bestuurders van een Mercedes-Benz blijken het grootste belegd vermogen te hebben met 210.000 euro. Citroënrijders hebben, ondanks een ondergemiddeld rendement, een bovengemiddeld belegd vermogen.

Hyundai
Bezitters van een Hyundai hebben een gemiddeld belegd vermogen, maar besteden slechts 22 minuten per week aan hun beleggingen waarmee zij het minste tijd aan hun beleggingen besteden. Toch ervaren zij de meeste beleggingsstress en behalen ze het twee na slechtste beleggingsrendement.