TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met verlies gesloten. Net als de handelaren op de Amerikaanse aandelenmarkten op woensdag, somberden beleggers in Japan over de vooruitzichten voor de wereldeconomie. Onder meer technologiefondsen leverden in.

De Nikkei-index sloot 1 procent lager op 12.557,66 punten. Dat is een verlies van 131,93 punten. Ook in Australië was de stemming negatief. De All Ordinaries sloot 1,6 procent lager op 5049,8 punten. De Kospi-index in Seoul eindigde vlak op 1426,43 punten. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel op een verlies van 0,8 procent.

Op de beurs in Tokio waren het verscheidene technologiefondsen die omlaag doken omdat beleggers twijfels hadden over de vraag vanuit de Verenigde Staten en Europa. Chipfabrikant Advantest verloor 4 procent procent. Ook handelshuizen en andere fondsen die beïnvloed worden door grondstofprijzen moesten verliezen incasseren door de dalende prijs van olie. Handelshuis Mitsubishi leverde 5,2 procent in.