ROTTERDAM - Bestuursvoorzitter Patrick Cescau stapt aan het eind van dit jaar op bij was- en voedingsmiddelenproducent Unilever. Dat heeft het Brits-Nederlandse concern donderdag bekendgemaakt.

De beoogde opvolger is Paul Polman, die nu nog werkt bij de Zwitserse concurrent Nestlé. De benoeming van Polman wordt dit najaar voorgelegd aan een buitengewone vergadering van aandeelhouders.

"Vier jaar geleden zijn we begonnen Unilever te transformeren en de onderneming weer op stoom te krijgen. Naar mijn mening is die fase van het werk grotendeels afgerond, dit is precies het juiste moment om het stokje door te geven", aldus Cescau in een toelichting.

Scepter
Cescau, die vijfendertig jaar bij Unilever werkte, zwaaide vier jaar lang de scepter over het concern. Hij was de eerste zelfstandige bestuursvoorzitter. Voor zijn komst werd het bedrijf steeds geleid door zowel een Britse als een Nederlandse topman.

Geruchten over het vertrek van Cescau werden tot nu toe ontkend. Wat hij na zijn vertrek gaat doen, is niet bekendgemaakt.