EDE - Investeringsfonds 3L Capital, het beleggingsvehikel van voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters Peter Paul de Vries, koopt elektronicabedrijf Exendis voor een bedrag van 39 eurocent per aandeel. Dit maakte 3L Capital maandag bekend.

Het bedrijf is op dit moment voor 59,4 procent in handen van drie grootaandeelhouders. 3L zal voordat een openbaar bod wordt gedaan eerst deze aandelenpakketten kopen. Voorafgaand aan deze transactie doet Exendis nog een dividenduitkering van 2,85 euro per aandeel.

Exendis zal niet van de beurs verdwijnen. 3L Capital is van plan om Exendis om te vormen tot een investeringsmaatschappij die zich richt op transacties en deelnemingen in middelgrote bedrijven. De beursnotering zal hierbij actief worden gebruikt.

Beursfonds
Sinds 1 juli is het beursfonds een lege huls. Toen kocht het managementteam van het bedrijf de werkmaatschappijen die onder meer batterijen voor scootmobiels en rolstoelen produceren.

Exendis maakte maandag tegelijkertijd zijn resultaten over het eerste halfjaar bekend. De onderneming meldde een nettoverlies van 170.000 euro op een omzet van 3,9 miljoen euro.