AMSTERDAM - Amazon zal op zijn vroegst in 2009 een nieuwe versie van zijn Kindle e-reader op de markt brengen. Berichten die het tegendeel beweren worden afgedaan als 'geruchten'.

Geruchten over een nieuwe versie van Amazon's e-reader Kindle doen al enkele maanden de ronde. Deze week werd gesuggereerd dat de webwinkel in oktober een speciale versie van het apparaat zou uitbrengen voor universiteiten.

Zekerheid
"Je moet niet alles geloven wat je leest," reageert Amazon woordvoerder Craig Berman tegen de Wall Street Journal. "Er zijn veel geruchten en speculaties over de Kindle. Ik kan met zekerheid stellen dat er dit jaar geen nieuwe versie van de Kindle zal verschijnen. Een nieuwe versie zal op zijn vroegst ergens volgend jaar uitkomen."

De eerste Kindle bleek na zijn onthulling vorig jaar november een onverwacht grote verkoophit. Zes uur na de introductie was de eerste lichting uitverkocht. Amazon zegt zelf niet hoeveel Kindles het heeft verkocht, maar het aantal wordt geschat op zo'n 280.000 stuks.