BRUSSEL - De directie van Brussels Airlines ontkent dat de luchtvaartmaatschappij haar werknemers een werkgarantie heeft gegeven voor twee jaar, zoals de financieel-economische krant De Tijd zaterdag berichtte. Dat liet een woordvoerder van de Belgische luchtvaartmaatschappij weten.

Volgens De Tijd was de belofte gedaan tegen de vakbonden, nadat donderdag bekend werd dat het Duitse Lufthansa een belang van 45 procent wil nemen in Brussels Airlines. Lufthansa zou daar 65 miljoen euro voor over hebben.

Brussels Airlines ontkent een werkgarantie te hebben gegeven aan de personeelsvertegenwoordiging tijdens de ondernemingsraad. "Gezien de huidige economische conjunctuur en de dure olieprijzen kunnen dergelijke garanties door vrijwel geen enkel luchtvaartbedrijf geboden worden", aldus de woordvoerder.

"Brussels Airlines stelt alles in het werk een gezond businessmodel te behouden. Een alliantie met een andere luchtvaartmaatschappij, een strikte controle van de kosten en een stijging van de inkomsten staan centraal in deze strategie."