LUXEMBURG - De werkloosheid in de eurozone is in juli stabiel gebleven op 7,3 procent. Dat is hetzelfde percentage als in juni en conform de verwachting van analisten. Ruim 11,3 miljoen mensen in de eurozone zaten zonder werk. Dat maakte het Europees statistische bureau Eurostat vrijdag bekend.

De werkloosheid in de 27 landen van de Europese Unie stond op 6,8 procent, eveneens onveranderd ten opzichte van juni. In juli 2007 stond het EU-werkloosheidspercentage op 7,4.

De hoogste werkloosheid werd geregistreerd in Spanje (11 procent) en in Slovakije (10,3 procent), de laagste in Nederland (2,6 procent) en in Denemarken  2,3 procent).

Inflatie
De inflatie in de eurozone is in augustus uitgekomen op 3,8 procent op jaarbasis. In juli stond de inflatie nog op 4 procent.

Het cijfer is iets lager dan de verwachting van analisten. Die hadden gerekend op 3,9 procent.

De Europese Centrale Bank (ECB) mikt op een inflatie onder de 2 procent. De ECB verhoogde in juli de rente met een kwart procentpunt tot 4,25 procent om de geldontwaarding te beteugelen. Mogelijk heeft de renteverhoging een remmend effect op de inflatie gehad.