AMSTERDAM - De eerste rechtswinkel voor 'technostarters' opent donderdag zijn deuren. Onder de naam 'de Clinic' gaan rechtenstudenten, met ondersteuning van advocaten, gratis rechtshulp bieden op het gebied van internetrecht.

De opening van de rechtswinkel werd verricht door de Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, Mr G.J. Kemper. De Clinic is een initiatief van SOLV Advocaten.

Met het initiatief reageert SOLV naar eigen zeggen op de discussie over tarieven van gespecialiseerde advocaten. Dankzij de Clinic moeten ook startende bedrijven in de it-sector en particulieren toegang krijgen tot het recht.

Toegang
Binnen de advocatuur is al enige tijd een discussie gaande over de toegang tot de gespecialiseerde advocaten. In juli kondigde de Orde van Advocaten een onderzoek aan naar de hoogte van tarieven van advocaten.

Christiaan Alberdingk Thijm van SOLV: "Tarieven van gespecialiseerde advocaten zijn enorm hoog, soms wel 500 euro per uur. Veel starters kunnen dat niet betalen. De Clinic biedt dan een uitkomst."