AMSTERDAM - Een Nederlandse start-up heeft letterlijk zijn halve startkapitaal geïnvesteerd in een domeinnaam. Wat Printer.com moet gaan betekenen is nog niet duidelijk.

De domeinnaam is gekocht via de Sedo domein veiling. De transactie markeert mogelijk de duurste domein-aankoop in de Nederlandse geschiedenis. Het vorige record zou staan op de 1 miljoen gulden (454 duizend euro) die World Online in 2000 neertelde voor voetbal.nl.

De start-up heeft de naam van zijn nieuwe domeinnaam aangenomen. Printer.com biedt op dit moment slechts een lege pagina met een logo en een invoerveld waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief.

Startkapitaal
Mede-oprichter Bart Mossink wil nog niet zeggen welke activiteiten Printer.com zal ontplooien. Mossink verkocht in 2001 zijn webontwikkelbureau Amercom aan Unit4 Agresso. Printer.com heeft een startkapitaal van zo'n 1,5 miljoen euro dat afkomstig is van zowel de oprichters als een groep externe financiers. De namen van de financiers zijn niet bekend gemaakt.

Hoewel het bedrag een Nederlands record is, zijn er in het buitenland al wel domeinnamen voor hogere bedragen verhandeld. Het record is daarbij in handen van Sex.com, dat in januari 2006 voor 14 miljoen dollar in andere handen overging.