AMSTERDAM - Momenteel maken 25.000 mensen actief gebruik van Wakoopa, een Nederlandse website waar internetters hun softwaregebruik laten volgen en kunnen delen.

Na de lancering vorig jaar, staat de site op het punt een nieuwe investeerder bekend te maken. 'Dan kunnen we pas echt gaan knallen,' zegt oprichter Robert Gaal.

'We zijn nu een investeringsronde aan het afsluiten. Ik heb er goede hoop in dat we er uit komen met de investeerder.' De identiteit van de geldschieter houdt Gaal nog even geheim.

Als het investeringsplan doorgaat kan Wakoopa 'minstens' weer een jaar vooruit. Dat jaar zal de site gebruiken om zijn bedrijfsmodel verder uit te bouwen. 'En ik denk dat we het komende jaar veel winstgevender zullen worden,' zegt Gaal.

Ontwikkelaars
Wakoopa wil zich meer gaan richten op softwareontwikkelaars, aangezien de site hen een schat aan informatie kan bieden op het gebied van softwaregebruik. 'We kunnen hun statistieken bieden en manieren om gericht te adverteren.'

Gaal wil ontwikkelaars via Wakoopa ook meer in contact laten komen met hun gebruikers. 'Zij kunnen bijvoorbeeld hun top-vijftig gebruikers vragen om een nieuwe versie van hun programma te testen.'

De oprichters, Wouter Broekhof en Robert Gaal, behouden voorlopig hun meerderheidsaandeel in het bedrijf.