AMSTERDAM - Thuisbezorgd.nl biedt de mogelijkheid om door het hele land via internet eten te bestellen.

Steeds meer bezorgrestaurants sluiten zich aan bij de website waardoor de online menukaart zich snel uitbreidt. Wie inlogt op Thuisbezorgd kan kiezen uit het bezorgaanbod in de regio waar men zich bevindt.

Thuisbezorgd werd in 1999 opgericht met geld van de studiefinanciering van Jitse Groen en kende een moeizame start. Het internet was nog traag en lang niet voor iedereen toegankelijk.

Mede door de technische vooruitgang en goede marketing kreeg het bedrijf in de jaren die volgden steeds meer voet aan de grond. In 2007 werd een miljoen keer eten besteld via de site.

'Op dit moment worden er tussen de 100 en 150 duizend bestellingen per maand geplaatst en er zit nog steeds een sterke groei in dus laten we zeggen dat we er 10% opgooien elke maand,' aldus Jitse Groen.

Aandeel
Op dit moment heeft Thuisbezorgd een marktaandeel van 90 procent binnen Nederland op het gebied van het online bestellen van eten. Nadat het concept in Nederland aansloeg, is het bedrijf buiten de Nederlandse grenzen gaan rondkijken.

En met succes, in België heeft het bedrijf, bij gebrek aan een serieuze concurrent, een marktaandeel van tegen de 100 procent. In Duitsland wordt ook terrein gewonnen en staat men nu op een vierde plaats in de markt.

Nieuws
Eventuele concurrentie moet wel met iets nieuws komen, volgens Jitse Groen. 'Zolang wij ons werk goed blijven doen is er voor de consument geen reden om naar een andere website te gaan.'

Verdere uitbreiding van het bedrijf in het buitenland zit er voorlopig niet aan te komen. Thuisbezorgd.nl wil zich momenteel vooral richten op uitbreiding binnen de landen waar het bedrijf al actief is, zoals Duitsland, België, Oosterijk, Denemarken en binnenkort Groot-Britannië.

'Met name Duitsland is een dermate groot land dat het wel heel veel concentratie van ons vergt', aldus Jitse Groen.