Wauw laat zich het beste omschrijven als een digitaal fotolijstje met chatten rondom een foto, dat digitaal gepost kan worden op verschillende sociale netwerken. "Begin april zijn we pas online gegaan met het product zoals dat nu is", zegt Michel Suqair CTO en mede-oprichter van van de website.

Het chatten kan uiteraard via de computer maar ook met de mobiele telefoon. Dit is vooralsnog kostenloos. De verdiensten komen voolopig uit kleine advertentie op de site.

Gratis
"Bekend is dat gebruikers van dit soort diensten op het het internet verwachten dat het gratis is". Wauw heeft met enkele telecombedrijven een overeenkomst gesloten waarbij consumenten zich kunnen abonneren op een betaalde opwaardering van de dienst. Met zo'n account zijn er extra mogelijkheden, die een gratis account niet heeft.

Zo kan er ook aan de mobiele telefoon dienst verdiend worden. "In IJsland bijvoorbeeld richten we ons meer op het betaalde gedeelte omdat het adveerteerderspotentieel lager is dan bijvoorbeeld in Nederland of Duitsland."

Groei
Inmiddels is de dienst bruikbaar op 40 sociale netwerken. "Mensen zien het van elkaar en willen dat ook, daardoor groeien we veel sneller dan verwacht. Iedere dag zo'n 700 nieuwe bovenop de 9000 reeds actieve gebruikers." aldus Suqair.

De koers die Wauw nu vaart is vooral gericht op het verkrijgen van zoveel mogelijk gebruikers. "De verwachting is dat we eind van dit jaar op de honderdduizend gebruikers zitten". Voor de nabije toekomst is de website ook druk bezig met de mogelijkheid video in de widget te plaatsen . "We horen van veel gebruikers dat daar behoefte aan is. Hopelijk gaat dat ook nog dit jaar gebeuren"

Over de omzet kan Michel Suqair nog niet veel zeggen. "Dat zijn nog maar hele kleine bedragen."