Adyen is een zogenaamde 'payment service provider' die betalingen afhandelt voor winkeliers op internet. "We helpen winkeliers niet alleen door de betaalmethodes te presenteren maar ook door te kijken naar hoeveel mensen die op zo'n website komen uiteindelijk afhaken en waardoor dat komt."

Van alle mensen die dergelijke websites bezoeken, blijkt namelijk slechts 6,9 procent de betaling succesvol af te ronden. Om dit percentage te verhogen komt Adyen met de methode om de complete betaling op een enkel scherm te kunnen voltooien. Ook kan de betaalsite worden doorgemaild, zodat bezoekers er op een later tijdstip over kunnen beslissen.

Van elke transactie pakt Adyen 10 cent winst. Het wordt dan ook pas echt lucratief als er klanten komen die grote volumes zullen generen, verduidelijkt , aldus Pieter van der Does, CEO van Adyen.

Van der Does: "Je praat over een markt waarin 10 procent van onze klanten verantwoordelijk zijn voor 90 procent van de omzet". Adyen is momenteel in gesprek met een aantal van die grote spelers, waaronder een aantal vliegtuigmaatschappijen. De verwachting is dat deze eind 2009 voor een groot gedeelte van de omzet zullen zorgen.