AMSTERDAM - Veertig procent van de Nederlandse werkgevers is van plan in het derde kwartaal fulltime werknemers aan te nemen. Dat zegt JobbingMall.nl naar aanleiding van onderzoek van Harris Interactive(R) onder recruitmentmanagers, HR-professionals en werknemers in Nederland.

"Terwijl de economische onzekerheid ertoe leidt dat veel Europese werkgevers voorzichtiger zijn geworden wat betreft het aannemen van personeel, blijven de vooruitzichten voor de werkgelegenheid in Nederland er positief uitzien", zegt Wouter Goede, Managing Director bij JobbingMall.nl.

Uit het onderzoek 'Q3 2008 Job Forecast' blijkt dat zeventien procent van de werkgevers van plan is minder personeel aan te nemen vanwege de economie. "Maar dat staat tegenover meer dan de helft van de Nederlandse werkgevers, die vacatures heeft waarvoor geen gekwalificeerde kandidaten kunnen worden gevonden", aldus Goede. 41 procent van de werkgevers houdt daardoor zelfs onderpresterende werknemers aan.

Salarisstijging
Driekwart van de recruitmentmanagers verwacht in het derde kwartaal een stijging in salarissen voor fulltime werknemers in vaste dienst te kunnen bieden. 51 procent denkt aan een gemiddelde stijging tussen een en drie procent, tegen 21 procent die een gemiddelde stijging van vier tot tien procent verwacht.

Vijftien procent geeft aan niet van plan te zijn veranderingen aan te brengen in het salarisniveau, een procent is van plan de salarissen te verlagen en negen procent weet het niet zeker.

Nieuwe baan
Uit het onderzoek blijkt verder dat twaalf procent van de werknemers actief op zoek is naar een nieuwe baan. Elf procent geeft aan naar alle waarschijnlijkheid de huidige baan op te zeggen in de komende zes maanden en zeventien procent in het komende jaar.   

"Het werkgelegenheidsklimaat zal concurrerend blijven zolang werkgevers hoog gekwalificeerd talent proberen te vinden." zegt Goede. "Nu de werkgelegenheidsvooruitzichten positief zijn voor werknemers, kan de algemene economische onzekerheid meer werknemers die over het algemeen tevreden zijn met hun baan, ertoe aan zetten om passief naar een nieuwe baan te zoeken."