ROTTERDAM - VastNed Retail heeft over het eerste halfjaar van 2008 een direct beleggingsresultaat, de winst uit de verhuur van vastgoed, behaald van 29,6 miljoen euro ten opzichte van 31,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte het vastgoedbedrijf maandag bekend.

Het indirecte resultaat, de winst uit de waardeverandering van de vastgoedportefeuille van het bedrijf, daalde tot 9 miljoen euro van 65,2 miljoen euro. Het totale beleggingsresultaat kwam daarmee uit op 38,6 miljoen euro.

VastNed Retail is niet van plan om dit jaar nog nieuwe grote investeringen te doen wegens de onzekere situatie op de vastgoedmarkt. "Wij hebben een portefeuille waar wij zeer tevreden mee zijn. Beleggers zouden het niet waarderen als wij nu vreemd vermogen zouden gaan aantrekken voor acquisities", aldus bestuurder Arnaud Du Pont in een toelichting op de cijfers.

Beleggingsresulaat
Tegelijkertijd maakte VastNed Offices/Industrial bekend over de eerste zes maanden van dit jaar een direct beleggingsresultaat behaald te hebben van 17,1 miljoen euro, vrijwel gelijk aan de periode vorig jaar. Het indirecte resultaat daalde van 7,3 miljoen euro naar 3,3 miljoen euro.