AMSTERDAM - Bloemisten zijn donderdag druk in de weer met bruidsboeketten, omdat 8 augustus een gewilde trouwdatum is.

"Sommigen hebben wel zes bestellingen, terwijl op een normale dag een, soms twee, bruidsboeketten worden gemaakt", zegt een woordvoerder van VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel. "Zo'n boeket is erg arbeidsintensief, dus bloemisten hebben het druk."

Het is vrijdag op 08-08-08 een komen en gaan van bruidsjurken in de stadhuizen. In Rotterdam stappen vrijdag 66 paren in het huwelijksbootje, drie keer zoveel als normaal. In Den Haag zijn het er 53. Op een 'gewone' zomerse vrijdag schuiven daar normaliter maximaal twintig paren elkaar de ring om.

Utrecht
In Amsterdam-Centrum en Utrecht huwen 26 en 16 paren, tegen tien en zes huwelijken op een gewone dag. Leeuwarden laat weten alle zeven trouwambtenaren in te zetten voor achttien paren: twee ambtenaren voltrekken elk zelfs vier huwelijken.

Louis van Gaal trouwt vrijdag na twaalf jaar met zijn Truus Opmeer. De AZ-trainer is die dag ook jarig. Beide geven voor de tweede keer het ja-woord: Van Gaal is weduwnaar, Opmeer is gescheiden. De bruiloft vindt plaats in Portugal.

Vorig jaar werden op 07-07-07 beduidend meer huwelijken dan normaal afgesloten. Deze datum trok meer trouwlustigen dan de 'duivelse' datum 06-06-06. Op die datum traden in de grote steden ongeveer twee keer meer mensen in het huwelijk dan normaal.