AMSTERDAM - Investeerders hebben in het tweede kwartaal veel minder belegd in de Europese vastgoedsector. Dit komt door onzekerheid over de financiering en de prijzen. Vooral grote transacties vinden daardoor geen doorgang, zo meldde de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield woensdag.

Het beleggingsvolume daalde in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar met 63 procent tot 25,6 miljard euro, het laagste niveau sinds 2003. Volgens Cushman & Wakefield is er sprake van een correctie op de Europese vastgoedmarkt.

In Nederland werd er in het tweede kwartaal voor ongeveer 1,2 miljard euro belegd in vastgoed. In de eerste drie maanden van dit jaar was dat nog 3,8 miljard euro. Cushman & Wakefield tekent daarbij aan dat er in het eerste kwartaal een aantal grote transacties plaatsvonden. Op de Nederlandse vastgoedmarkt is nu niet veel activiteit, aldus de vastgoedadviseur.

Activiteit
Tegen het eind van dit jaar gaat de Europese vastgoedmarkt aantrekken, verwacht Cushman & Wakefield-vertegenwoordiger Jan-Willem Bastijn. De activiteit zal volgens hem wel deels worden bepaald door partijen die gedwongen worden om vastgoed te verkopen.