De officiële informatie mag pas in de nacht van dinsdag op woensdag bekend worden gemaakt, maar de eerste foto´s van de Volkswagen Golf VI gaan alweer over het internet.

Volkswagen geeft de zesde Golf sinds 1974 veel techniek van de huidige generatie mee en ook het uiterlijk verandert niet wereldschokkend. Van binnen oogt de Golf wel een stuk chiquer dan het huidige model. Bedieningsknoppen voor de airco in de stijl van de Passat CC en diepliggende klokken moeten het interieur naar een hoger plan tillen.

Het team van Walter de´Silva heeft zich met het design van de compacte middenklasser bezig gehouden. Het design van Golf VI geeft een hint naar het uiterlijk van toekomstige Volkswagens.

Golf

1.4 TSI
De 1.4 TSI zal een belangrijke rol gaan spelen voor de Golf VI, hij is er met 122 en 160 pk. De laatste is een twincharger, dus met compressor en turbo, en dit blok vervangt de 140 pk en de 170 pk sterke 1.4 TSI.

Waarschijnlijk valt het doek voor de 1.9 TDI met pompverstuiver techniek. De Golf VI krijgt in elk geval een 110 pk sterke 2.0 TDI commonrail diesel, de 140- en 170 pk-versies van deze motor zullen we ongetwijfeld ook tegenkomen in het nieuwe model. Maar nog een nachtje slapen en een hele dag geduld, dan kunnen we de definitieve informatie vrijgeven.

Golf