ZüRICH - Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft zijn Britse concurrent Michael Page benaderd over een eventuele overname. De toenadering is aan verscheidene voorwaarden gebonden, bevestigde het Britse bedrijf dinsdag.

Michael Page is een van de grootste werving- en selectiebureau's ter wereld. De Britse krant The Independent dinsdag dat Adecco een bod van 3,50 tot 3,75 pond per aandeel Michael Page zou overwegen. Het bod zou daarmee in totaal ruim boven de 1,1 miljard pond uitkomen (1,4 miljard euro).

De koers van het Britse uitzendbureau schoot na de aankondiging dinsdag met bijna 40 procent omhoog naar rond de 3,60 pond. De koers van Adecco daalde met enkele procenten maar wist zich daarna te herstellen tot een plus van ruim 1 procent.

Het bestuur van Michael Page benadrukte in een verklaring dat het bedrijf "een zeer sterke toekomst" heeft als een zelfstandig concern. Het bedrijf heeft meer dan 160 kantoren in 28 landen en is gespecialiseerd in de werving van onder meer personeel voor financiële, juridische en it-functies. Michael Page is ook in Nederland actief.