AMSTERDAM - De verkoop van campers in Nederland neemt een ware vlucht. Niet eerder werden zoveel campers verkocht als in de eerste zes maanden van dit jaar, 1349 stuks. Dat is een stijging van 29 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 Zo blijkt uit cijfers van VWE, bureau voor voertuigdocumentatie en informatie. Volgens een woordvoerder van Bovag heeft de populariteit van de camper verschillende oorzaken. Op de eerste plaats heeft het alles te maken met de kampeermentaliteit in Nederland. "Kamperen blijft populair." Maar mensen willen steeds luxer kamperen en verruilen dus vaak de caravan voor de camper. "Ten dele gaat de populariteit van de camper ten koste van de caravan."

Verder geeft een camper voor vakantievierders meer vrijheid en daar wordt volgens de Bovag ook steeds meer waarde aan gehecht. Maar er is ook een demografische oorzaak. Driekwart van de kopers van nieuwe campers komt uit de doelgroep 55-plus. "Dit is een relatief koopkrachtige groep die er graag lang en luxe op uit trekken."