AMSTERDAM - Veel werknemers zouden er goed aan doen periodiek een loopbaangesprek te voeren met hun baas. Dat stelt de FNV naar aanleiding van ruim 1.400 reacties op een digitale zelftest.

Uit de eerste resultaten van de ‘Loopbaanspiegel', een test waarmee werknemers zelf de balans in hun loopbaan kunnen opmaken, blijkt dat ruim dertig procent van de werknemers dringend in actie moet komen. Anders zullen zij op termijn op een dood spoor in hun carrière komen, zegt de FNV.

FNV-beleidsadviseur Isabel Coenen: "Je moet dan in eerste instantie denken aan een gesprek met je leidinggevende of manager over je loopbaanmogelijkheden. Bijvoorbeeld over de toekomstmogelijkheden in je huidige functie, uitbreiding van taken of verandering van functie. Maar ook over wat je nodig hebt op het gebied van scholing en loopbaanadvies om dat te realiseren."

Weinig ondernemend
Uit de Loopbaanspiegel blijkt verder dat de helft van de mensen, die snel iets zouden moeten ondernemen, aangeeft zelf weinig te doen ten aanzien van hun loopbaan. Maar liefst negentig procent zegt weinig tot geen ondersteuning te ervaren van hun manager.

Wat betreft de inzetbaarheid geeft ruim tachtig procent zichzelf een lage score op verbreding van werkervaring en scholing. Zo'n dertig procent beoordeelt zichzelf laag als het gaat om het volgen van nieuwe ontwikkelingen op hun werk.