SYDNEY - De Australische luchtvaartautoriteit CASA gaat de vliegmaatschappij Qantas doorlichten. Een woordvoerder van CASA zei zondag dat het speciale onderzoek in de komende twee weken wordt uitgevoerd.

In acht dagen tijd deden zich drie incidenten met toestellen van Qantas voor. Een woordvoerder van CASA zei dat er geen bewijzen zijn voor problemen bij Qantas, maar dat het geen kwaad kan een extra onderzoek te doen naar het reilen en zeilen bij de Australische vliegmaatschappij.

Eerder lieten stewards en stewardessen van Qantas weten bezorgd te zijn over mediaberichten over het onderhoudsbeleid van het bedrijf. Ze eisten zondag veiligheidsgaranties.

Noodlanding
Zaterdag moest een Boeing 767 met tweehonderd passagiers aan boord terugvliegen naar Australië na een lek aan het hydraulisch systeem. Het toestel was op weg naar de Filipijnen.

Op 25 juli moest een Boeing 747 van Qantas door een gehavende romp al een noodlanding maken in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Het gat van 3 meter was het gevolg van een explosie van een zuurstoffles. Een week geleden brak een Boeing 737 een binnenlandse vlucht af omdat een luik niet dichtging.

Bij geen van de incidenten vielen slachtoffers.