AMSTERDAM - Drie Australiërs die in het Amerikaanse Silicon Valley een website voor videobewerking hebben opgezet, hebben hun inspanningen donderdag beloond gezien met een overname van hun site Omnisio ter waarde van 15 miljoen dollar door Google.

Google maakt de aankoop bekend op zijn videowebsite Youtube. Google schrijft dat Omnisio aansluit bij de doelstellingen van Youtube om interactiever om te gaan met online video.

"Het team van Omnisio heeft veel kennis in huis over online videobewerking en het binnenhalen van deze talenten helpt ons Youtube verder te verrijken," aldus Google.

Ballonnetjes
Omnisio is pas sinds maart van dit jaar voor het publiek toegankelijk. De dienst laat gebruikers teksten toevoegen aan video's, bestaande webvideo's aan elkaar plakken en presentaties toevoegen aan video's. Op dit voorbeeld van een video met Microsoft-topman Steve Ballmer is te zien hoe commentaar kan worden gegeven in de vorm van tekstballonnetjes over de video heen.

De overname van Omnisio is goed nieuws voor Y Combinator , een private investeerder die 'pasgeboren' online bedrijfjes voorziet van startkapitaal. Eerder scoorde Y Combinator al met de verkoop van de sociale nieuwssite Reddit aan de uitgever van onder andere het magazine Wired, Condé Nas.

De aankoop van Omnisio is de tweede deze maand voor Google. Twee weken geleden werd ZAO Begun overgenomen, een Russisch advertentiebedrijf voor context-gevoelige advertenties.