Er bestonden al de nodige vermoedens, maar die worden nu bevestigd: Dell heeft officieel een nieuwe mini-desktop-pc geïntroduceerd. Het apparaatje luistert naar de naam Studio Hybrid en is de zuinigste bureaucomputer die Dell ooit heeft uitgebracht.

Verbruikt een standaard pc al snel 200 watt of meer, de Studio Hybrid neemt al genoegen met slechts 65 watt. Dit is te danken aan het feit dat er voornamelijk laptoponderdelen in verwerkt zijn. Voor 579 euro zit er een bescheiden 2GHz Intel Celeron processor in, 1GB geheugen en een 160GB harde schijf. Anders dan veel andere minicomputertjes die dezer dagen de kop opsteken, draait de Studio Hybrid gewoon op Windows Vista. 

Zoals we inmiddels gewend zijn van Dell, is het echter ook mogelijk om het systeem tegen een meerprijs uit te breiden met luxere onderdelen, zoals een snellere processor, meer schijfruimte en een Blu-Ray-speler.

Behuizing
Hoe duur men de samenstelling ook maakt, één ding blijft gelijk. En dat is dat het apparaatje er bijzonder cool uitziet. Voor de behuizing kan men kiezen uit zeven verschillende kleuren, waarbij vooral de bamboe-uitvoering een indrukwekkend verschijninkje is. De Studio Hybrid is inmiddels te bestellen op Dells website.