AMSTERDAM - De drie weken durende problemen met MobileMe, die vooral loyale .mac overstappers troffen, zijn helemaal opgelost. Aanhoudende klagers kunnen direct met Apple chatten.

Dat meldt ene 'David G.' van het MobileMe-team op de statuspagina. "We zijn klaar met het herstellen van de maildiensten, inclusief oude berichten, voor de 1 procent van onze leden die waren getroffen. Dank voor uw engelengeduld tijdens deze zware tijden."

Dat betekent dat Apple ook de duizenden e-mails die het eerder kwijtraakte en als verloren beschouwde heeft kunnen terughalen. Voor gebruikers die toch nog problemen mochten ondervinden heeft Apple een apart chatkanaal opgezet.

Bug
Cupertino meldt verder dat het maandag nog een bug heeft opgelost die het synchroniseren van kalender- en adresboekdata met de iPhone en de iPod Touch doorkruiste.

MobileMe werd sinds de lancering drie weken geplaagd door verschillende problemen en bugs. Behalve boosheid over de storingen krijgt het bedrijf veel kritiek omdat het blijkbaar teveel hooi op z'n vork heeft genomen en met een belabberde en buggy dienst z'n imago schade berokkent.