GRONINGEN - Groningen Airport Eelde heeft vorig jaar een verlies geleden van 700.000 euro. Dat werd vooral veroorzaakt door hogere kosten voor de beveiliging en de marketing, aldus dinsdag directeur J. Meulendijks van de noordelijke luchthaven.

Volgens Meulendijks steeg het aantal passagiers in 2007 met 4 procent tot ruim 172.000 en was er ook sprake van een groei van het aantal vliegbewegingen met 8 procent.

De hogere beveiligingskosten werden veroorzaakt door het feit dat het ministerie van Justitie hogere eisen heeft gesteld na een uitzending van SBS6, waaruit bleek dat de beveiliging op Schiphol niet optimaal was. "Ondanks het verlies zijn we zeker niet ontevreden gezien de groei van het aantal passagiers. Het eerste halfjaar van 2008 laat een groei zien van het aantal passagiers met 10 procent."

Groningen Airport Eelde verwacht eind dit jaar begin volgend jaar definitief duidelijkheid over de vraag of de start- en landingsbaan mag worden verlengd van 1800 naar 2500 meter. "Als we goedkeuring krijgen voor het verlengen van de baan, dan ziet onze toekomst er weer beter uit", aldus Meulendijks.