AMSTERDAM - De geruchten over de gezondheidsproblemen van Apple-baas Steve Jobs zijn schromelijk overdreven, bericht de New York Times. Eerder waren deze medeoorzaak van een koersdaling.

Jobs erkent gezondheidsproblemen te hebben, maar deze zijn niet levensbedreigend en het gaat niet opnieuw om kanker, zo verzekert de New York Times (NYT) op basis van een telefoongesprek met de Apple-topman.

Het gestel van Jobs is dikwijls in het nieuws nadat in 2004 een tumor bij hem is verwijderd. Nieuwe geruchten over zijn fysieke toestand ontstonden toen hij er in juni slecht uitzag bij de Worldwide Developer's Conference. Mede als gevolg van de nieuwe geruchtenstroom en een kritisch artikel in de New York Post daalde de koers van het Apple-aandeel op de Nasdaq met bijna 2 procent.

Koersval
Indien Steve Jobs werkelijk Apple moet verlaten, dan zou dat een koersval van wel 25 procent kunnen betekenen, zo voorspelt analist Charles R. Wolf van Needham & Company in het New York Times-artikel. De New York Times geeft geen nadere details over Jobs gezondheidstoestand, want die zijn de redacteur off the record toevertrouwd.

De krant citeert alleen de opmerkelijke openingszin van Jobs. "Jij denkt dat ik een arrogante [scheldwoord weggelaten] ben, die denkt dat hij boven de wet staat, maar ik vind jou een slijmbal die de meeste feiten niet juist weergeeft", aldus Jobs tegen de journalist van de NYT.