AMSTERDAM - Het navigatiebedrijf TomTom heeft een voormalige Apple-directeur voor productontwikkeling aangetrokken. Het gaat om de Brit Ken McAlpine. Hij was bij Apple, een belangrijke trendsetter in consumentenelektronica, onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Mac mini en de iPhone.

Dit heeft TomTom maandag bekendgemaakt. McAlpine begint in augustus aan zijn nieuwe baan. Hij wordt vanuit het kantoor van TomTom in Londen verantwoordelijk voor alle productontwikkeling binnen de divisie draagbare navigatiesystemen.

TomTom liet ook weten dat de vrouw van topman Harold Goddijn, Corinne Vigreux, promotie heeft gemaakt. Zij wordt verantwoordelijk voor de gehele divisie navigatiesystemen. Vigreux was een van de oprichters van TomTom en werkt al sinds 1994 voor de onderneming. Zij is ook nog een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf.

TomTom benoemde ook een nieuwe marketingdirecteur: Alex Batchelor. Het bedrijf zag eerder dit jaar zijn belangrijkste marketingman, Alexander Ribbink, vertrekken.