HAMBURG - De vakbond Verdi dreigt Lufthansa met een algehele staking als de luchtvaartmaatschappij niet toegeeft aan de looneisen van het cabine- en grondpersoneel. Dat zei een vakbondsleider in Bild Zeitung zaterdag. Volgens hem zullen er dan slechts enkele vluchten in de week plaatsvinden.

Het cabine- en grondpersoneel van Lufthansa legt komende maandag ook al enige tijd het werk neer. De vakbond maakte vrijdag bekend dat 90,7 procent van de leden heeft ingestemd met de staking.

Verdi eist een loonsverhoging van 9,8 procent, terwijl Lufthansa tot dusver een stapsgewijze verhoging van 6,7 procent heeft geboden. Eerder deze maand legde het cabine- en grondpersoneel van Lufthansa het werk tijdelijk neer waardoor tientallen vluchten moesten worden geschrapt.

Piloten
Afgelopen week werd Lufthansa ook al getroffen door een staking van 36 uur van de piloten van twee regionale dochtermaatschappijen. Ook zij eisen een hoger loon. Door de staking van de piloten van Eurowings en CityLine moest Lufthansa bijna duizend vluchten schrappen.