AMSTERDAM - De automatiseerder Qurius doet afstand van de doelstelling om vanaf 2010 jaarlijks een omzet te behalen van 250 tot 300 miljoen euro. Het bedrijf wil zich de komende tijd concentreren op het verbeteren van de winstgevendheid. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Qurius behaalde in het afgelopen halfjaar een winst van 1,7 miljoen euro, tegenover 1,2 miljoen euro in dezelfde periode van 2007. De omzet steeg met 45 procent tot 73,5 miljoen euro.

Qurius stelt dat de behaalde omzet overeenkomt met de eigen doelstellingen. De winstmarge valt echter tegen. Die daalde naar 4,1 procent, vergeleken met 4,8 procent in de eerste helft van 2007. Qurius mikt op een percentage van 9 procent per eind 2010.

De "huidige economische onzekerheden" vormen een extra reden voor Qurius zijn omzetdoelstelling te herzien. Wat het nieuwe omzetdoel inhoudt, maakt het bedrijf ergens in de tweede jaarhelft bekend. Qurius, dat automatiseringsdiensten levert, wil onder meer de effectiviteit van de verkoopteams verbeteren.