NEW YORK - De Amerikaanse autofabrikant General Motors overweegt nog eens duizenden werknemers te ontslaan. Ook denkt GM erover een aantal van zijn automerken te verkopen of de productie stop te zetten. Dat meldde The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden.

De ontslagen kunnen volgens de zakenkrant al begin augustus door het bestuur worden goedgekeurd. GM schrapte eerder al tienduizenden banen in Noord-Amerika om kosten te besparen. Het autoconcern heeft te kampen met een teruglopende verkoop in de Verenigde Staten door de hoge brandstofprijzen. De Amerikaanse verkoop nam met 16 procent af in het eerste halfjaar. Vooral winstgevende SUV's en pick-ups worden veel minder verkocht.

Eerder zette GM daarom al zijn benzineslurpende merk Hummer te koop. Het concern overweegt nu ook om andere automerken te verkopen of een halt toe te roepen aan de productie. Vooral het Zweedse Saab en het Amerikaanse Saturn zijn volgens analisten goede kanshebbers de deur uit te gaan. Chevrolet en Cadillac blijven wel zeker binnen GM, zo meldde The Wall Street Journal.