AMSTERDAM - De populariteit van ABN Amro als favoriete werkgever heeft een flinke deuk opgelopen, blijkt woensdag uit een onderzoek van weekblad Intermediair en het adviesbureau Ebbinge & Company. De bank zakte van de eerste plek vorig jaar, naar een gedeelde negende plaats.

Nu het stof rondom de overname door branchegenoten Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander is neergedwarreld, neemt de populariteit van ABN Amro af, zo stellen de samenstellers van de lijst. Studenten verwachtten vorig jaar door de publiciteit rond de overname nog nieuwe kansen en uitdagingen. Branchegenoot Rabobank liet dit jaar juist een stijging zien.

Philips is bij studenten de favoriete toekomstige werkgever. Ook KLM, Shell en Unilever scoren hoog. De overheid klimt een paar plekken, van de dertiende naar de negende positie.

'High potentials', in het onderzoek studenten die hoge cijfers halen (gemiddeld een 7,5) en die zich rekenen tot de top 10 procent van de studenten,  zijn al jarenlang zeer uitgesproken over hun voorkeur voor de adviesbranche. Onder studenten met een financiële opleiding is ING favoriet.